Skip to main content

Testgewichten

Testgewichten bij hijskranen worden gebruikt om de stabiliteit en veiligheid van de kraan te testen en te controleren. De gewichten worden aan de haak van de hijskraan gehangen en opgehesen om te testen en te simuleren dat er een belasting aan de haak hangt. Zo kunnen de verschillende werkingen van de kraan worden gecontroleerd. Denk hierbij aan de werking van de hijsinrichting of de reactie op belasting, en de algemene prestaties.

Waarom testgewichten gebruiken bij hijskranen?

 • Veiligheidscontroles
  Als onderdeel van algemene veiligheidscontroles worden er testgewichten gebruikt om ervoor te zorgen dat de hijskraan op de juiste manier is gekalibreerd en in uitstekende staat verkeert.
 • Controle hijsinrichting
  Om de hijsrichting te controleren gebruiken wij testgewichten. Door deze op te hijsen, kan worden gecontroleerd of de hijsinrichting goed is, en of de kraan de belasting veilig kan tillen en neerlaten.
 • Stabiliteitstest
  Ook om de stabiliteit van de hijskraan te controleren gebruiken wij deze gewichten. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kraan veilig kan werken zonder kantelgevaar.
 • Lastmomenttest
  Deze test zorgt ervoor dat de kraan veilig kan werken met de ontworpen maximale last. Ook dit is een belangrijke test.
Testgewichten - zwart geel

Wij vinden het uiterst belangrijk dat onze testgewichten nauwkeurig zijn gekalibreerd. Daarnaast willen wij dat de testprocedure zorgvuldig wordt uitgevoerd. Zo komen de betrouwbaarheid van de testresultaten tot een gewaarborgd resultaat. Wij kennen de veiligheidsnormen en voorschriften per regio en deze moeten wij strikt naleven bij het uitvoeren van tests met hijskranen.

Door te testen garanderen wij veiligheid!

Conclusie
Testgewichten: De onmisbare schakel voor het testen van objecten waar een drukproef moet worden uitgevoerd. Van personen- en goederenliften tot hijs- en hefmiddelen, scheepsrampen en tijdelijke brugconstructies, testgewichten spelen een cruciale rol in het waarborgen van veiligheid en kwaliteit. Ontdek hoe deze gewichten de norm stellen voor nauwkeurige proefbelastingen.

Waar kan ik testgewichten huren? Bij Heros.

Testgewichten - vervoer